تزریق فیلر بینی برای بینی های استخوانی بهتر است یا گوشتی؟
بینی، نقش غیرقابل انکاری در زیبایی صورت دارد. افرادی که از ظاهر بینی خود راضی نیستند و از جراحی بینی هراس دارند، میتوانند برای رفع ایرادهای بینی، روش تزریق فیلر بینی را امتحان کنند. به کمک این روش، اصلاح برخی از ناهنجاریهای بینی مانند برجستگیها و ناهمواریها امکانپذیر است. تغییر نوک بینی و رفع سایر نواقص آن نیز به کمک این تکنیک ممکن به نظر میرسد. فیلر یک روش غیر جراحی برای کمک به کوچکتر و باریکتر به نظر رسیدن بینی یا اصلاح برآمدگی روی بینی است. با این وجود باید بدانید که تکنیکهای غیرتهاجمی، ماندگاری طولانی مدتی ندارند و معمولاً نیاز به تکرار آنها وجود دارد.
مزایای فیلر بینی
- در این روش نیاز به برش و جراحی، عوارض پس از عمل و طی دوران نقاهت نمیباشد.
- هزینه تزریق فیلر به بینی بسیار مناسب و مقرون به صرفه نسبت به روشهای جراحی است.
- در تزریق فیلر بینی برخلاف جراحی بینی، در صورت تمایل به بازگشت بینی به شرایط قبل از تزریق، با طی زمان ماندگاری تزریق فیلر ، این امر میسر میگردد و حتی در صورت تزریق فیلرهای هیالورونیک، با تزریق آنزیم خیلی زودتر از این زمان، میتوان شرایط بینی را به قبل از تزریق بازگرداند.
- تزریق فیلر بینی طی زمان کوتاهی قابل انجام است و بلافاصله پس از تزریق، امکان بازگشت به زندگی و کار روزمره فراهم است.
هدف از اصلاح فرم بینی با تزریق فیلر
تزریق فیلر بینی میتواند برای برطرف کردن ناهمواریهای کنار پل بینی (بخش بالایی بینی) ، بالاتر بردن پل بینی یا پنهان کردن قوز بینی به کار برده شود. از دیگر کارهایی که میتوان با تزریق فیلر انجام داد، استفاده از آن به جای جراحی مجدد، جهت رفع نقایص ناشی از جراحی پلاستیک بینی است. نتیجه نهایی اغلب بدین صورت است که بینی کوچکتر و خوش فرمتر به نظر میرسد و تعادل بیشتری بین اجزای صورت ایجاد میگردد.
تزریق فیلر بینی
بیمار پس از این که روی تخت و یا صندلی مخصوص دراز میکشد، روی بینی وی کاملاً تمیز میشود و پزشک با استفاده از سوزنی نازک از یکی از فیلرهای اسید هیالورونیک با توجه به شکل دلخواه بیمار فیلر را در نواحی مورد نظر تزریق میکند تا نواقص ظاهری بینی را برطرف کند و پس از تزریق قسمتهایی که تزریق صورت گرفته است بینی ماساژ داده میشود.
مراقبت های قبل از تزریق فیلر بینی
- قبل از انجام تزریق باید از خوردن رقیق کنندههای خون پرهیز کنید.
- تا حد امکان از هیچ دارویی به خصوص آسپرین و داروهای گیاهی مصرف نکنید و در صورتی که به دلیل مبتلا بودن به بیماری خاصی مجبور به مصرف آن هستید، قبل از انجام تزریق ژل پرکننده با پزشک خود مشورت کنید.
- از خوردن مکملها و ویتامین E و ویتامین های دیگر خودداری کنید.
- اگر سابقه حساسیت به ژل داشتهاید حتماً از پزشک بخواهید که قبل از تزریق کمی از آن را بر روی شما تست نماید. وجود حساسیت به ژل ممکن است عوارض گوناگونی را ایجاد کند.
مراقبت های بعد از تزریق فیلر بینی
- تا ۲۴ ساعت آینده نباید فعالیت شدید مانند ورزش کردن انجام شود.
- استفاده از مشروبات الکی میتواند احتمال کبودیهای محل تزریق را دو چندان کند.
- استفاده از یخ و کمپرس سرد میتواند به کاهش تورم و کبودی کمک کند.
- بعد از انجام این روش تا یک هفته نباید شنا و ورزشهای آبی انجام شود.
تزریق فیلر بینی برای بینی های استخوانی بهتر است یا گوشتی؟
نمی توان گفت که تزریق فیلر بینی برای کدام یک از انواع بینی گوشتی بهتر است یا استخوانی؛ چراکه باید بینی شما مورد معاینه و بررسی قرار بگیرد. معمولاً بینی های استخوانی بینی هایی هستند که از پوست نازکی برخوردار بوده و ضخامت کمی دارند. در حالی که بینی های گوشتی دارای پوستی ضخیم هستند و می توان به راحتی فیلر را به این نوع بینی ها تزریق کرد. نازک بودن پوست بینی های استخوانی را باید مهم ترین نکته برای دیدن جزئیات ساختار بینی به شمار آوریم. از آنجایی که این مدل بینی ها دارای ساختار غضروفی سفتی هستند، برای تزریق فیلر چندان مناسب نیستند، در عوض جراحی بینی بر روی بینی های استخوانی نتیجه بسیار مطلوبی به همراه می آورد. لذا تزریق فیلر بر روی بینی های گوشتی نه تنها نتیجه بهتری به بار می آورد.
کاندیدای مناسب تزریق فیلر بینی
- افرادی که دو طرف بینی نامتقارنی دارند.
- افرادی که دچار افتادگی نوک بینی هستند و تمایل دارند که لیفت بینی انجام دهند.
- افرادی که دچار شکستگی بینی یا انحراف بینی هستند.
- افرادی که دارای قوز بینی هستند.
- افرادی که برجستگی روی بینی خود دارند.
- افرادی که گودی، فرورفتگی و ناهمواری بر سطح بینی خود دارند.
کاندیدای نامناسب تزریق فیلر بینی
- بارداری: این روش برای مادران باردار توصیه نمیشود. بهتر است مادران بعد از گذراندن دوران بارداری و شیردهی این روش را امتحان کنند.
- دیابت: داشتن قند خون نرمال یکی از ویژگیهای مهم کاندید مناسب برای تزریق ژل است. در صورت بالا بودن قند، متخصص تزریق را به تعویق میاندازد.
- محدودیت سنی: انجام این روش به افراد زیر 18 سال و افراد بالای 60 سال توصیه نمیشود.
- بیماری خود ایمنی: افراد مبتلا به بیماریهای خود ایمنی مانند بیماری لوپوس بهتر است از این روش استفاده نکنند.
- سینوزیت: افراد مبتلا به بیماری سینوزیت بهتر است بعد از گرفتن تأییدیه از پزشک معالج برای تزریق اقدام کنند.
ماندگاری فیلر بینی
تزریق فیلر دائمی نبوده و پس از مدتی جذب میشود. بیشتر فیلرها حاوی اسید هیالورونیک هستند. این ماده به صورت طبیعی در بدن وجود داشته و جذب آن مشکلی ایجاد نمیکند. ماندگاری فیلر بینی به برند مورد استفاده و شرایط شخص بستگی دارد. به طور کلی فیلرها ۱۲ تا ۱۸ ماه ماندگاری دارند.
عوارض فیلر بینی
اکثر افراد، تنها عارضه که ممکن است در اصلاح بینی با فیلر مشاهده میکنند، کمی قرمزی و حساسیت در ناحیه تزریق در یکی دو روز بعد از عمل است. سایر عوارض جانبی احتمالی عبارتند از:
- انتقال فیلر تزریق به اطراف صورت
- حالت تهوع
- کبودی در محل تزریق
- تورم