• گیلان ، لاهیجان ، شیشه گران،بهشتی9،ساختمان بهشت،طبقه 2، واحد 3 و 4
  • تلفن تماس :  01341219506| 09115423930
  • شنبه - پنجشنبه   8 صبح - 21 شب

درمان پوست مرغی

پوست مرغی یک بیماری پوستی شایع است که باعث ایجاد برآمدگی‌ های کوچک و قرمز یا قهوه‌ای روی پوست می ‌شود. پوست مرغی معمولاً بی ‌ضرر است و نیازی به درمان ندارد.

در برخی موارد، پوست مرغی ممکن است با سایر بیماری‌ های پوستی مانند پسوریازیس یا اگزما اشتباه گرفته شود؛ بنابراین، اگر علائم پوست مرغی را دارید، بهتر است به پزشک مراجعه کنید تا علت دقیق آن مشخص شود.

علت بیماری پوست مرغی چیست؟

علت دقیق بیماری پوست مرغی (کراتوز پیلاریس) هنوز مشخص نیست، اما به نظر می ‌رسد که با تولید بیش از حد کراتین در فولیکول‌ های مو مرتبط باشد. در حالت عادی، سلول‌ های پوست به طور منظم از لایه ‌های زیرین پوست به سمت بالا حرکت می ‌کنند و در نهایت در سطح پوست از بین می‌ روند.

ژنتیک: پوست مرغی یک بیماری ژنتیکی است و معمولاً در افراد یک خانواده‌ بیشتر دیده می‌ شود.

خشکی پوست: خشکی پوست می‌ تواند باعث تحریک فولیکول ‌های مو و افزایش تولید کراتین شود.

تغییرات هورمونی: تغییرات هورمونی در دوران کودکی، نوجوانی، بارداری و یائسگی می‌ توانند باعث بدتر شدن عارضه پوست مرغی شوند.

قرار گرفتن در معرض سرما: این کار باعث انقباض عروق خونی و کاهش جریان خون به پوست شود. این امر می ‌تواند باعث تحریک فولیکول‌ های مو و افزایش تولید کراتین شود.

علائم بیماری پوست مرغی چیست؟

علائم بیماری پوست مرغی (کراتوز پیلاریس) عبارتند از:

  • برآمدگی‌ های کوچک و قرمز یا قهوه‌ای روی پوست
  • برجستگی‌ های ریز و خشن پوستی
  • پوست خشک و زبر
  • خارش خفیف یا متوسط
  • تغییر رنگ پوست
  • خشکی پوست

راه های درمان پوست مرغی چیست؟

راه‌های مختلفی برای درمان این بیماری وجود دارد که می ‌تواند به بهبود ظاهر پوست کمک کند. همچنین اگر پوست مرغی شما با علائم دیگری مانند خارش شدید، قرمزی یا درد همراه باشد، باید به پزشک مراجعه کنید. این علائم ممکن است نشانه یک بیماری زمینه‌ای باشد. راه‌های درمان پوست مرغی (کراتوز پیلاریس) عبارتند از:

درمان‌ پوست مرغی با روش های خانگی

انجام اقداماتی که باعث مراقبت از پوست و نرمی آن می شود باید جزو مراقبت‌ های خانگی همه ما باشد. اگر شما هم با این مشکل مواجه شدید بهتر است در خانه کارهای زیر را انجام دهید:

مرطوب‌ کننده:

استفاده از مرطوب ‌کننده روزانه می‌ تواند به نرم کردن پوست و کاهش خارش کمک کند. از مرطوب‌ کننده‌ های بدون عطر و مواد افزودنی استفاده کنید.

اسکراب:

اسکراب های ملایم می ‌توانند سلول‌ های مرده پوست را از بین ببرند و باعث بهبود ظاهر پوست شوند. بهتر زمان استفاده از اسکراب ها هفته‌ای یک یا دو بار است.

کرم‌ های حاوی اسید سالیسیلیک یا گلیکولیک:

این کرم ها می ‌توانند به لایه برداری پوست و کاهش تولید کراتین کمک کنند. برای گرفتن نتیجه بهتر باید طبق دستورالعمل روی برچسب عمل کنید.

داروهای تجویزی

برخی از داروهای تجویزی که برای بیماری پوست مرغی استفاده می ‌شوند عبارتند از:

رتینوئیدها: رتینوئیدها مشتقات ویتامین A هستند که می ‌توانند به کاهش تولید کراتین کمک کنند. این دارو به صورت کرم یا ژل توسط پزشک متخصص تجویز می ‌شود.

داروهای موضعی حاوی کورتیکواستروئید ها: این داروها باعث کاهش التهاب و قرمزی پوست می شوند. این داروها معمولاً به صورت کرم یا پماد تجویز در بازار موجود هستند.

لایه برداری پوست

با استفاده از مواد شیمیایی یا فیزیکی لایه ‌برداری پوست را انجام می دهند. این روش می‌ تواند سلول های مرده را از بین برد و ظاهر پوست مرغی را بهتر کند.

دو روش اصلی لایه ‌برداری برای پوست وجود دارد:

لایه‌ برداری شیمیایی: این روش با استفاده از مواد شیمیایی مانند اسید سالیسیلیک یا اسید گلیکولیک، سلول‌ های مرده پوست را از بین می‌ برد و عوارض جانبی بیشتری نیز دارد. لایه‌ برداری شیمیایی می‌ تواند باعث قرمزی، خارش شود که در مدت کوتاهی از بین می رود.

لایه‌ برداری فیزیکی: این روش با استفاده از ابزارهایی مانند اسکراب یا برس، سلول‌ های مرده پوست را از بین می ‌برد. لایه ‌برداری فیزیکی معمولاً عوارض جانبی کمتری دارد، اما ممکن است به اندازه لایه‌ برداری شیمیایی موثر نباشد.

درمان ‌پوست مرغی با لیزر

درمان ‌های لیزری یکی از گزینه ‌های درمانی برای بیماری پوست مرغی هستند. این درمان ‌ها می ‌توانند به کاهش تولید کراتین و بهبود ظاهر پوست کمک کنند. درمان‌ های لیزری معمولاً در چند جلسه انجام می شود. تعداد جلسات بسته به شدت بیماری پوست مرغی متفاوت است.

عوارض جانبی درمان ‌های لیزری معمولاً خفیف هستند و شامل قرمزی، خارش و پوسته‌پوسته شدن پوست می‌ شوند. علائم پوست مرغی معمولاً طی چند روز از بین می ‌روند.

درمان پوست مرغی میکرودرم ابریژن:

میکرودرم ابریژن یک روش لایه برداری پوست است که می ‌تواند به از بین بردن سلول‌ های مرده پوست و بهبود ظاهر آن کمک کند.

لیزر درمانی:

لیزر درمانی می‌ تواند تولید کراتین را کم کرده و ظاهر پوست را زیباتر کند.

درمان قطعی پوست مرغی امکان پذیر است؟

در حال حاضر، درمان قطعی برای بیماری پوست مرغی وجود ندارد. با این حال، راه های مختلفی برای کاهش علائم و بهبود ظاهر پوست وجود دارد.

روش درمان پوست مرغی صورت

  • میکرودرم ابریژن می‌تواند به لایه برداری عمیق‌تر پوست و کاهش زبری آن کمک کند.
  • لیزر درمانی می‌تواند به کاهش قرمزی و التهاب پوست مرغی کمک کند.

لایه بردار قوی برای پوست مرغی

در اینجا برخی از بهترین لایه بردارهای قوی برای پوست مرغی آورده شده است:

Paula’s Choice Skin Perfecting ۲% BHA Liquid Exfoliant: این لایه بردار حاوی اسید سالیسیلیک است که یک بتا هیدروکسی اسید است. (BHA) که به پاکسازی منافذ و لایه برداری از سلول های مرده پوست کمک می کند. همچنین برای پوست های حساس

ملایم است.The Ordinary Salicylic Acid ۲% Masque: این ماسک حاوی اسید سالیسیلیک نیز می باشد و به لایه برداری سریع پوست کمک می کند. همچنین حاوی خاک رس کائولن است که به جذب چربی و ناخالصی ها از پوست کمک می کند.

Neutrogena Oil-Free Acne Wash Pink Grapefruit Facial Scrub: این اسکراب حاوی اسید سالیسیلیک و دانه های اسکراب ملایم است که به لایه برداری فیزیکی پوست کمک می کند. همچنین فاقد چربی است و برای پوست های مستعد آکنه ایده آل است.

رژیم غذایی افراد مبتلا به بیماری پوست مرغی

داشتن رژیم غذایی مناسب و اصولی می ‌تواند باعث بهبود بیماری پوست مرغی شود. در اینجا چند نکته برای درمان پوست مرغی با خوردن برخی مواد را با هم بررسی می کنیم:

مصرف آب کافی: آبرسانی مناسب بدن می ‌تواند به نرم شدن پوست و کاهش خارش کمک کند. روزانه ۸-۱۰ لیوان آب بنوشید.

مصرف میوه‌ها و سبزیجات تازه: میوه‌ها و سبزیجات تازه سرشار از ویتامین‌ ها، مواد معدنی و آنتی‌اکسیدان‌ هایی هستند که باعث سلامت پوست می شوند. روزانه حداقل ۵ وعده میوه و سبزیجات تازه مصرف کنید.

مصرف چربی‌ های سالم: چربی ‌های سالم مانند امگا ۳ و امگا ۶ می ‌توانند میزان التهاب را کم کند.

مصرف ویتامین‌ ها و مواد معدنی: استفاده از ویتامین ‌ها و مواد معدنی مانند ویتامین A، ویتامین C، ویتامین E برای داشتن پوستی سالم موثر است.

راه‌های پیشگیری از بروز بیماری پوست مرغی

بیماری های ارثی قابل پیشگیری نیستند، اما می توان آن ها را کنترل و درمان کرد. بیماری پوست مرغی را می توان با مراقبت از پوست کنترل کرد. اگر اطرافیان شما از این بیماری رنج می برند، ممکن است زمینه ارثی نیز برای بروز آن داشته باشید. نکات مهم برای کمک به پیشگیری از بروز بیماری پوست مرغی عبارتند از:

  • مرطوب‌ کننده‌ های بدون عطر و مواد افزودنی می ‌توانند باعث نرم شدن پوست و کاهش خشکی کمک کنند.
  • از مصرف غذاهای پرچرب و سرخ ‌شده، غذاهای فرآوری‌ شده و الکل خودداری کنید.
  • صابون ‌ها و پاک ‌کننده‌های ملایم استفاده کنید.
  • لباس ‌های تنگ و چسبان نپوشید؛ زیرا باعث تحریک پوست و ایجاد برآمدگی ‌های قرمز یا قهوه‌ای می شوند.
  • با پوشیدن لباس‌ های نخی پوست شما به خوبی نفس می کشد و از خشکی پوست جلوگیری می کند.
  • برای استحمام و شستشو از آب داغ استفاده نکنید تا پوستتان خشک نشود.
  • بعد از شستشوی پوست از حوله با جنس و الیاف نخی استفاده کنید.

رژیم غذایی سالم، مصرف آب کافی، میوه‌ ها و سبزیجات تازه، ویتامین‌ ها و مواد معدنی می ‌تواند به سلامت پوست کمک کند.

 

کلینیک زیبایی میها واقع در لاهیجان با بروزترین خدمات مراقبت و زیبایی پوست و مو در خدمت شما می باشد.

01341219506-7

09021453930

09113405504

 

پوست مرغی 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *