یکی از مشکلاتی که باعث ناراحتی خانم ها می شود وجود موهای زائد دور سینه است. البته می توان این موها را با اصلاح، اپیلاسیون، کرم موبر و غیره از بین ببرید. اما حساسیت این نقطه از بدن بسیار بالا است.لیزر مو زائد می تواند یک گزینه ایمن، ارزان، مقرون به صرفه و طولانی مدت برای رفع این عارضه باشد. اما برخی افراد فکر می کنند که لیزر خطراتی مانند افزایش احتمال سرطان یا عفونت بافت لنفاوی را به همراه داشته باشد.
افرادی که توانستهاند سرطان سینه خود را درمان کنند یا اکنون از سرطان سینه رنج می برند، بیشتر نگران این موضوع هستند. بدون آن که بدانند بهترین و مطمئن ترین راه را برای خلاص شدن از شر موهای زائد سینه همین روش است. در این مقاله در مورد علت موهای زائد دور سینه زنان، راه های از بین بردن موی زائد سینه، بهترین زمان مراجعه به پزشک و… صحبت خواهیم کرد.
علت ایجاد موی زائد اطراف سینه
هورمون هایی به نام آندروژن عامل اصلی رشد موهای بدن هستند. پزشکان آندروژن ها را هورمون مردانه می نامند. عدم وجود تعادل در هورمون های آندروژن و تستوسترون( هورمون مردانه) باعث رشد موهای ضخیم دور سینه می شود.
این هورمون ها در بدن خانم ها هم تولید می شوند ولی کمتر از آقایان است. هورمونهای زنان می توانند به دلیل بلوغ، بارداری، قاعدگی، یائسگی و عوامل دیگر از تعادل خارج شوند. در زیر به بیماری هایی می پردازیم که باعث رشد موهای ناخواسته در اطراف سینه می شوند.
۱- افراد مبتلا به سندرم کوشینگ
افزایش طولانی مدت سطوح بالای کورتیزول و هورمون های گلوکوکورتیکواستروئیدی در بدن می تواند منجر به سندرم کوشینگ شود. استفاده بیش از حد از داروهای گلوکوکورتیکواستروئیدی و وجود تومورها در ریه ها، مغز (خارج از رحم) یا غدد فوق کلیوی ممکن است باعث این اختلال شود. برخی از علائم سندرم کوشینگ مشابه علائم سندرم تخمدان پلی کیستیک است. زنان مبتلا به این سندرم افزایش رشد موهای سینه و چرخه های قاعدگی غیر طبیعی را تجربه می کنند.
۲- مصرف بعضی داروهای خاص
داروها می توانند تعادل هورمون ها را در بدن مختل کنند. به عنوان مثال، داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی، گلوکوکورتیکوئیدها و تستوسترون از جمله آنها هستند.
علاوه بر بیماری هایی که گفتیم، شرایط مربوط به عدم تعادل هورمونی به ویژه هورمون های جنسی می تواند شرایطی مانند بلوغ، بارداری و یائسگی را برای رشد مو روی سینه و اطراف آن ایجاد کند.
۳- زنان مبتلا به بیماری سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS):
در بدن خانم هایی که به سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) مبتلا هستند تعادل هورمونی به هم می خورد و میزان بالایی از هورمون های مردانه یا آندروژن ها در خون به وجود می آید. همچنین ترشح و پاسخ ضعیف هورمون انسولین در این افراد علائم آنها را بدتر می کند. علائمی مانند:
- آکنه و ترکیدن هورمونی به خصوص در گونه ها و چانه
- بی نظمی قاعدگی، کاهش یا توقف خونریزی
- چاقی و کاهش وزن
- ریزش مو در قسمت سر
- کیست های تخمدان
- ناباروری
- افزایش رشد مو در نواحی خاص بدن مانند گونه ها به خصوص در اطراف ناف و اطراف سینه
۴- مقاومت به انسولین یا دیابت
در دیابت، بدن نسبت به انسولین مقاوم شده و به آن پاسخ مناسبی نمی دهد. انسولین هورمونی است که به تبدیل قند به انرژی کمک می کند. این می تواند منجر به افزایش سطح قند خون و دیابت شود. علاوه بر این، مقاومت به انسولین می تواند سطح تستوسترون را در بدن افزایش دهد و سرعت رشد موهای صورت را افزایش دهد.
تشنگی بیش از حد، افزایش اشتها و احساس ضعف و خستگی برخی از راه هایی هستند که بدن شما سعی می کند به شما بگوید که در کنترل انسولین مشکل دارد. دیابت را می توان از طریق آزمایش خون تشخیص داد. اگر دیابت کنترل شود، رشد مو به حالت عادی باز می گردد.
۵- بارداری و تاثیر آن بر رشد موی زائد
همانطور که می دانید تعادل هورمونی در دوران بارداری تا حدودی به هم می خورد. یکی از تغییراتی که در حال وقوع است افزایش سطح تستوسترون و استروژن است. اما رشد موهای ناخواسته برای همه زنان باردار اتفاق نمی افتد.
۶- هیپرپرولاکتینمی بعنوان علت موهای زائد دور سینه زنان
هیپرپرولاکتینمی بیماری است که در آن بدن هورمون پرولاکتین بیش از حد تولید می کند. پرولاکتین در درجه اول مسئول تولید شیر در زنان شیرده است. زنان مبتلا به این بیماری ممکن است ترشحات شیری رنگ از سینه های خود را تجربه کنند، حتی اگر به ک.دکی شیر نمی دهند. برخی از افراد مبتلا به هیپرپرولاکتینمی ممکن است عدم پریودی (آمنوره) یا ناباروری را تجربه کنند.
۷- رشد موهای زائد در اثر هیپرپلازی مادرزادی آدرنال
یکی از بیمارهای نادر هیپرپلازی مادرزادی آدرنال است که غدد فوق کلیوی را تحت تأثیر قرار می دهد و می تواند علائم شدید ایجاد کند. اگر غدد فوق کلیوی شما به درستی کار نکنند، بدن شما ممکن است آندروژن بیش از حد تولید کند. زنان مبتلا به این عارضه علائم مختلفی از جمله تنگی نفس، رشد موهای صورت، گرفتگی صدا، آکنه شدید، بزرگ شدن کلیتوریس، موهای زیر بغل یا توده های زودرس، عدم قاعدگی یا نامنظمی در این سیکل و … را تجربه می کنند.
۸- اختلالات تیروئید و نقش آن در افزایش تعداد موهای زائد
غده تیروئید هورمون هایی تولید می کند که به تنظیم متابولیسم و دمای بدن کمک می کند. زمانی که غده تیروئید بد کار کند و عدم تعادل هورمونی ایجاد نماید، می تواند باعث موهای زائد بدن شود.
۹- ایجاد موی زائد به سبب تغییرات هورمونی
تغییرات هورمونی می تواند علائم مختلفی از جمله تیره شدن موهای ناحیه تناسلی ایجاد کند. این تغییرات می تواند در دوران بارداری و تغییرات هورمونی مانند یائسگی رخ دهد. تغییرات هورمونی نیز در زنان ۲۰ تا ۳۰ ساله رخ می دهد و می تواند تغییرات زیادی در فولیکول های مو دور سینه به وجود آورد.
۱۰- تولید بیش از حد هورمون های مردانه در زنان
بالا رفتن سطح آندروژنهایی مانند تستوسترون (هورمون مردانه) باعث پیدا شدن علائم مختلفی از جمله رشد موهای زائد دور سینه زنان می شود. سایر علائم تولید بیش از حد هورمون های مردانه در زنان عبارتند از:
- خارش پوست یا باکتری
- دوره های قاعدگی نامنظم
- افزایش توده عضلانی اسکلتی
- طاسی با الگوی مردانه
راه های از بین بردن موهای زائد دور سینه زنان
برای از بین بردن موهای زائد در بقیه قسمت های بدن، می توانید از هر روشی استفاده کنید. برای مثال لیزر موهای زائد، تیغ یا اصلاح، اپیلاسیون، کرم موبر و… از جمله آنهاست. اما هر کدام را که انتخاب می کنید، باید مراقب باشید که چه روشی را برای حذف موهای زائد روی سینه خود از بین ببرید. زیرا بافت پوست نوک پستان بسیار حساس است. علاوه بر این، دور سینه و زیر بغل محل بسیاری از غدد لنفاوی است که با روش های غیربهداشتی بزرگ می شوند.
۱- تیغ یا شیو
اگر می خواهید موهای زائد اطراف سینه را از بین ببرید، باید بسیار مراقب باشید. لایه به لایه تیغه های ژیلت محل مناسبی برای رشد باکتری ها است. مراقبت ناکافی می تواند منجر به آسیب پوست و حتی عفونت شود. اگر اشتباه نکنید، می تواند به موهای زیر پوستی و فولیکولیت تبدیل شود.
۲- وکس و موم
نکته مهم در مورد موم، بهداشتی بودن آن است. زیرا اکثر افراد به سالن های آرایشی برای رفع موهای زائد مراجعه می کنند. این سالن ها باید از بهداشت خوبی برخوردار باشند تا نواحی حساس مانند دور سینه و زیر بغل دچار عفونت و تورم غدد لنفاوی نشوند. علاوه بر این، از آنجایی که موم داغ است و پس از خشک شدن باید به سرعت از روی پوست پاک شود، احتمال بروز التهاب در پوست های نازک مانند اطراف سینه زیاد است.
۳- الکترولیز
این روش به دلیل درد و ظاهر شدن زخم روی پوست گزینه مناسبی نیست.
۴- کرم موبر
کرمهای موبر به خاطر داشتن برخی مواد به راحتی قادرند موهای زائد را از بین برند. این محصولات به طور کلی بی خطر هستند، اما برای برخی افراد می توانند حساسیت زا باشند و باعث تحریک پوست شوند.
۵- لیزر
این روش در مقایسه با روش های دیگر از پایداری نسبی برخوردار است و به دلیل درد قابل تحمل، ریسک کم و قیمت مناسب طرفداران زیادی پیدا کرده است. با این حال همیشه نگرانی در مورد لیزر مو و تاثیر آن بر اندام های داخلی بدن به خصوص برای افرادی که بیماری های خاصی دارند وجود دارد. شما می توانید از این روش برای رفع تیرگی زیر بغل و موهای زائد دور سینه زنان کمک بگیرید و نتیجه مطلوب بگیرید.
کلینیک زیبایی میها واقع در لاهیجان با بروزترین خدمات مراقبت و زیبایی پوست و مو در خدمت شما می باشد.
01341219506-7
09021453930
09113405504