درمان خانگی جوش را می توانید با بسیاری از تکنیک ها و روش های خانگی انجام دهید و به بهبود وضعیت پوست و درمان آکنه کمک کند.
درمان خانگی جوش چگونه انجام می شود؟
بسیاری از این روش ها شامل روغن های گیاهی، مکمل های طبیعی و تغییر در سبک زندگی فرد می شود. هنگامی که منافذ پوست با آلودگی محیط مسدود شوند و یا باکتری وارد منافذ گردد آکنه ایجاد می شود. این تکنیک های خانگی موجب متعادل شدن چربی سطح پوست، کاهش التهاب، از بین رفتن آلودگی و باکتری ها می گردد و در نهایت آکنه را درمان می کنند. بسیاری از این روش ها همچنان تحت نظر پزشکان طب سنتی توصیه و انجام می شود.
درمان خانگی جوش صورت با ماسک عسل
هزاران سال است که از عسل به عنوان ماسک برای درمان پوست استفاده شده است. این ماده حاوی آنتی اکسیدان بسیاری می باشد که در پاکسازی منافذ باز پوست تاثیر فراوانی دارد. همچنین خاصیت آنتی باکتریال عسل باعث رفع آلودگی ها و ترمیم جوش های فعال می گردد. در قدیم به هنگام پانسمان زخم ها از عسل به عنوان التیام دهنده استفاده می شد. باید عسل را بر روی پوست تمیز بزنید. بدون شک عسل بهترین تقویت کننده برای پوست و مو می باشد.
درمان جوش با استفاده از سیر
بسیاری از پزشکان طب سنتی از سیر برای درمان عفونت ها و تقویت توانایی بدن استفاده می کردند. سیر خاصیت ضد التهابی دارد و باعث کاهش تورم جوش ها می گردد. با اضافه کردن سیر به وعده های غذایی روزانه می توان بعد از مدتی تاثیر آن را بر پوست مشاهده کرد. برای درمان خانگی جوش می توان سیر له شده را مستقیم بر روی آکنه قرار داد اما کمی احساس سوزش خواهید داشت. علاوه بر جوش های ملتهب و قرمز، سیر برای درمان جوش های سرسیاه نیز مناسب است.
درمان خانگی جوش با رزماری
عصاره گیاه رزماری حاوی مواد شیمیایی و ترکیباتی است که خاصیت آنتی اکسیدانی، ضد باکتریایی و ضد التهابی دارد. بنابراین جوش هایی که بر اثر باکتری بوجود می آیند با رزماری برطرف خواهند شد.
استفاده از روغن نارگیل برای درمان خانگی جوش
مانند سایر مواد طبیعی ذکر شده روغن نارگیل نیز دارای خاصیت ضدالتهابی و ضدباکتریایی است. این خصوصیات به این معنی است که روغن نارگیل باکتری هایی که بر روی پوست باقی می مانند و باعث ایجاد آکنه می شوند را از بین می برد. همچنین قرمزی و التهاب جوش های فعال نیز کاهش می یابد. به روند بهبود جوش هایی که زخم شده اند نیز سرعت می بخشد. پنبه را به روغن نارگیل خالص آغشته کنید و مستقیما روی پوست بزنید.
استفاده از یخ
از آنجایی که معمولا یخ باعث کاهش تورم، خارش، درد و قرمزی می شود، گذاشتن یخ برروی آکنه نیز باعث تسریع روند بهبودی آن می گردد. تقریبا روزی سه بار در روز به مدت 10 دقیقه یخ را روی نواحی ملتهب قرار دهید. از دیگر مزایای یخ می توان به افزایش گردش خون اشاره کرد که در بهبود وضعیت پوست بسیار تاثیرگذار می باشد.