تکنیک های ماساژ سوئدی
ماساژدهندهها برای انجام ماساژ سوئدی از شش تکنیک زیر استفاده میکنند. از جمله آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
1- افلوراژ ( نوازش )
افلوراژ و یا حرکت نوازشی جزو یکی از تکنیکهای اصلی ماساژ سوئدی است. حرکات این تکنیک شباهت بسیار زیادی به نوازش محبتآمیز دارد. در این تکنیک ماساژ دهنده به صورت حرفهای دستان خود را بر روی بدن فرد حرکت میدهد تا تمامی نقاط بدن او را پوشش دهد. حرکات ماساژ در این تکنیک به صورت برگشتی و در جهت مخالف نیز انجام میگیرد تا دستها دوباره به نقطه آغاز برگردند.
ماساژ دهنده برای انجام ماساژ افلوراژ از کف دست، نوک انگشتان و انگشتان خود استفاده میکند تا بتواند هر نقطه از بدن فرد را بهتر ماساژ دهد. حرکات این تکنیک به صورت ریتمیک و نرم اجرا میشوند. در صورت نیاز ماساژور میتواند با انتقال وزن خود بر روی دستها، فشار بیشتری را به فرد وارد کند. نحوه انجام این حرکات متنوع هستند، که از جمله آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
نوازش عصبی
این حرکت به عنوان سبکترین روش تکنیک افلوراژ به شمار میآید. در این روش، از نوک انگشتان برای اعمال فشار بر روی سطح بدن ماساژ گیرنده استفاده میشود. در واقع این حرکت یک نوع شلسازی اولیه بدن ماساژ گیرنده است. این نوازش عصبی به دلیل حرکت بسیار آرام خود، تاثیر کمی بر روی سیستم عصبی عضلانی میگذارد.
افلوراژ سطحی
این روش در واقع یک نوع ماساژ برای گرم شدن عضلات و بافتهای بدن است. در افلوراژ سطحی از روغن ماساژ استفاده میشود. این حرکت از ماساژ سوئدی با استفاده از کف دست باز انجام میگیرد و فشارهای مختلفی را بر روی بدن ایجاد میکند تا گردش خون در بدن بهتر اتفاق بیفتد.
افلوراژ عمیق
همانطور که از نام افلوراژ عمیق مشخص است، شدت این ماساژ نسبت به روش سطحی بیشتر است. ماسور در این حرکت، فشار عمیقی را بر روی نواحی خاصی از بدن اعمال میکند. بخصوص آن قسمتهایی از بدن ماساژ گیرنده که دچار گرفتگی و یا تنش عضلانی شدهاند.
2- پتریساژ ( ورز دادن)
حرکات پتریساژ شباهت بسیار زیادی به ورز دادن نان دارند. در این تکنیک هر دو دست درگیر هستند و به ماهیچهها فشار وارد میکنند. حرکتهای این تکنیک باید بین 10 تا 15 دقیقه تکرار شوند. همچنین هر حرکت باید 35 بار انجام شود. معمولا ماسور بعد از اجرای تکنیک نوازش، از تکنیک پتریساژ استفاده میکند. با استفاده از این تکنیک عضلات منقبض شده، حالت شل شدگی به خود میگیرند. بهبود گردش خون، رفع اسپاسمها، گرفتگیها و سمزدایی از بدن از جمله ویژگیهای مثبت این ماساژ هستند.
ورز دادن
یکی از رایجترین روشهای پتریساژ در ورز دادن است. این حرکت مانند ورز دادن خمیر نانوایی میماند. در این روش بافت نرم بدن به سمت بالا کشیده میشود. سپس ماسور به کمک کف هر دو دست خود، پوست را به آرامی و به صورت دایرهای فشرده میکند. مقدار فشار اعمال شده بر روی بدن، بستگی به ماسور دارد. اما معمولا از این حرکت برای ماساژ عمیق عضلات استفاده میشود.
پیچیدن
شباهت این حرکت مانند ورز دادن است. تنها تفاوت آن با روش قبلی این است که قبل از بالا کشیدن بافت نرم بدن، از حالت فشردهسازی استفاده میشود.
رولینگ
این حرکت به صورت بالا کشیدن و فشردهسازی بافتهای نرم انجام میگیرد. در واقع این روش شباهت بسیار زیادی به نیشگون دارد. این حرکت معمولا برای رولینگ عضله و پوست مورد استفاده قرار میگیرد.
لیفتینگ
لیفتینگ و یا همان بالا کشیدن، شباهت بسیاری به ورز دادن دارد. تنها تفاوت آن با حرکت ورز دادن این است که هنگام فشردهسازی بافت نرم، به جای استفاده از کف هر دو دست، از انگشت شست و دو انگشت کناری آن استفاده میشود.
چرخاندن
این حرکت از تکنیک های ماساژ سوئدی به صورت فشردن و چرخاندن بافت نرم بدن انجام میشود. در این روش برای چرخاندن باید دستها را در جهت مخالف با یکدیگر حرکت دهید.
3- فریکشن ( مالش)
تکنیک فریکشن و یا مالشی را میتوان یک روش اصطکاکی و تکرار شونده دانست. در این تکنیک ماسور تنها سلولهای سطحی بافتهای بدن را ماساژ میدهد تا میزان جریان خون افزایش پیدا کند. این ویژگی باعث میشود که دردهای فرد به میزان قابل توجهی کاهش پیدا کنند. بعد از انجام این ماساژ میزان کشش ماهیچهها افزایش مییابد؛ در نتیجه فرد میتواند راحتتر به کارهای روزمره خود بپردازد. از جمله حرکات این تکنیک میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
مالش خطی
در این حرکت برای اعمال فشار از انگشتها، کف دست و آرنج استفاده میشود.
مالش دورانی
این حرکت به صورت آرام و دورانی انجام میگیرد. ماسور به کمک نوک سه انگشت وسط و شست خود بر روی بدن ماساژ گیرنده فشار اعمال میکند. این فشارها در ابتدا زیاد هستند و به مرور زمان کاهش پیدا میکنند.
مالش متقاطع
این حرکت در آموزش ماساژ سوئدی از طریق نوک سه انگشت وسط و یا آرنج انجام میگیرد. زمانی که این حرکات آرام هستند، ماساژ دهنده احساس درد نخواهد داشت. اما در حرکات سریع باید دقت کنید تا این حرکات برای فرد دردناک نباشند. مالش متقاطع یا در یک جهت و یا در جهتهای مخالف انجام میگیرد.
4- تمپومنت ( ضربه زدن یا کوبیدن)
در این تکنیک ماسور به صورت ریتمیک و تکرار شونده، ضربههایی را به بافت ماهیچهای فرد وارد میکند. در واقع این تکنیک شباهت بسیاری به نواختن کوبه یا تنبک در موسیقی دارد. در این تکنیک ماساژ دهنده از کف دست خود به صورت مشت شده و یا دست گود شده استفاده میکند. همچنین ماسور برای کنترل بهتر حرکات، از آرنج نیز استفاده میکند.
در طول ماساژ باید مچ دست به صورت ثابت باشد. میزان فشار وارد شده به بدن، بستگی به فرد دارد؛ بنابراین ماساژ دهنده میتواند در صورت تمایل بیمار، میزان فشارهای خود را بیشتر کند. تحریک اعصاب و تقویت گیرندههای عصبی از جمله ویژگیهای مثبت این روش به شمار میآیند.
ضربات برشی یا ساطوری
برای اجرای این حرکت از تکنیک های ماساژ سوئدی از کنارههای دست استفاده میشود. ماسور از این ضربات برای اعمال فشار به یک ناحیه کوچک از بدن استفاده میکند. ضربات برشی جزء رایجترین حرکات در تکنیک تمپومنت بوده و با نام روش کاراتهای نیز شناخته میشود.
اسلپینگ
برای تحریک عضلات، استفاده از این تکنیک بسیار موثر است. این تکنیک شباهت بسیار زیادی به سیلی زدن دارد. در نتیجه ماسور از کف دست خود برای سیلی زدن به بافت نرم بدن استفاده میکند.
ضربات سرعتی
در این حرکت از نوک انگشتان برای اعمال ضربات سریع استفاده میشود. این روش جزو سبکترین حرکت در تکنیک ضربهای است. چرا که کمترین فشار را بر روی بدن بیمار وارد میکند. در صورتی که فرد دچار حساسیتهای پوستی است، این تکنیک میتواند برای او موثر باشد.
کوبیدن یا چکش زنی
این روش شباهت بسیار زیادی به چکش زدن دارد. برای اجرای این حرکت ماسور از مشت بسته خود استفاده میکند. این حرکت برای اعمال فشار بر روی نواحی بزرگ بدن مانند کمر بسیار مفید است.
5- کامپرشن ( فشار )
در ماساژ سوئدی از کامپرشن برای ایجاد فشار بر روی اندامهای بدن بیمار استفاده میشود. این تکنیک باعث افزایش گردش خون، افزایش فعالیت لنفاوی و وریدی میشود. بهتر است این تکنیک، بر روی ناحیه کلیهها و دندهها انجام نشود. بر خلاف سایر تکنیک های ماساژ سوئدی در این تکنیک نیازی به استفاده از روغن یا لوسیون نیست.
6- ویبریشن ( لرزش )
همانطور که از نام تکنیک ویبریشن مشخص است، این تکنیک با لرزشهای ریتمیک در یک ناحیه از بدن همراه است. تکنیک لرزش باعث شل شدن و آرام شدن بدن میشود. شدت لرزش و میزان فشار این تکنیک بستگی به ناحیه تحت درمان دارد. برای انجام این تکنیک، روشهای مختلفی وجود دارد. به عنوان مثال ماسور میتواند برای یک ناحیه بسیار بزرگ از کف هر دو دست و برای ناحیه کوچک از پشت دست و یا انگشتان استفاده کند. اجرای این تکنیک باعث آرامش اعصاب میشود. همچنین اگر قسمتی از بافت بدن بیمار دچار زخم شده باشد، این تکنیک میتواند در روند درمان موثر باشد.
کلینیک زیبایی میها واقع در لاهیجان با بروزترین خدمات مراقبت و زیبایی پوست و مو در خدمت شما می باشد.
01341219506-7
09021453930
09113405504