• گیلان ، لاهیجان ، شیشه گران،بهشتی9،ساختمان بهشت،طبقه 2، واحد 3 و 4
  • تلفن تماس :  7 الی 01341219506 | 09021453930
  • شنبه - پنجشنبه   8 صبح - 21 شب

روش های فوق العاده برای جلوگیری از پیری زودرس پوست

علت پیری پوست در سن های مختلف

چگونگی پیر شدن پوست شما به عوامل مختلفی بستگی دارد: سبک زندگی، رژیم غذایی، وراثت و سایر عادات شخصی شما. به عنوان مثال، سیگار کشیدن می تواند رادیکال های آزاد مولکول های اکسیژن سالم را ایجاد کند که اکنون بیش از حد فعال و ناپایدار هستند. رادیکال های آزاد به سلول ها آسیب می رسانند و از جمله باعث چین و چروک زودرس می شوند.

عوامل اصلی و موثر در ایجاد چین و چروک پوستی شامل: لکه های پوستی، پیری طبیعی، قرار گرفتن در معرض آفتاب، آلودگی، از بین رفتن بافت چربی بین پوست و عضله است. سایر عوامل موثر در پیری پوست عبارتند از استرس، حرکت روزانه صورت، چاقی و حتی وضعیت خواب.

پوست ما به محض تولد شروع به پیر شدن می کند، اما به طور معمول تا زمانی که شروع به ایجاد تیرگی، لکه ها، خطوط، چین و چروک و شل شدن بافت نکند، متوجه آن نمی شویم. علت پیری پوست بسیار پیچیده است و به ژنتیک، سبک زندگی و محیط بستگی دارد. رویدادهای اصلی هر دوره از زندگی را برای شما توضیح خواهیم داد:

 

 پیری پوست در دهه ۲۰ سالگی:

از اوایل دهه ۲۰ زندگی، عادات ناسالم در سبک زندگی، آسیب های محیطی و قرار گرفتن در معرض اشعه ماورا بنفش به طور مداوم باعث به خطر افتادن ساختار پوست می شود. دفاع سلولی پوست در برابر رادیکال های آزاد ضعیف می شود و توانایی طبیعی آن در مقابله با آسیب های پوستی کاهش می یابد. میزان بازسازی و گردش سلول های پوست و درخشندگی پوست نیز به طور طبیعی شروع به کاهش می کنند.

 

 پیری پوست در دهه ۳۰ زندگی:

در دهه ۳۰ زندگی، کلاژن (که پوست را محکم نگه می دارد) و الاستین (که باعث می شود پوست به عقب برگردد) تخریب شده و در نتیجه چین و چروک ها ایجاد می شوند. بازسازی و گردش سلول های پوست همچنان رو به کاهش بوده و منجر به رنگ پریدگی و رنگ غیریکسان پوست می شود. برخی از سلول ها حتی ممکن است غیرفعال شوند و باعث ایجاد سموم التهابی آسیب رساننده شوند که روند پیری پوست را سرعت می بخشند

 

 پیری پوست در دهه ۴۰ زندگی:

در دهه ۴۰ زندگی، پوست نازک تر به نظر می رسد و چربی های محافظ طبیعی آن دیگر برجسته نیستند. کم آبی بدن نیز می تواند یک مسئله مهم باشد. با توجه به فعالیت هورمونی، ممکن است رنگ پوست غیریکسان یا آکنه بر روی پوست ظاهر شود. علائم دیگر پیری پوست مانند لکه های تیره و تیرگی نیز ظاهر می شوند.

 

علائم پیری زودرس چیست؟

روند پیری برای همه متفاوت به نظر می رسد، اما علائم خاصی از پیری وجود دارد که اگر قبل از ۳۵ سالگی متوجه آنها شوید به عنوان “پیری زودرس” تلقی می شود.

 

لکه های خورشید

لکه های آفتاب، لکه های پیری نیز نامیده می شوند. لکه های مسطحی بر روی پوست شما ایجاد می شوند که ناشی از سالها قرار گرفتن در معرض آفتاب است. این لکه های رنگدانه ای ممکن است در صورت، پشت دست ها یا بازوها ایجاد شوند. معمولا در ۴۰ سالگی یا پس از آن ظاهر می شوند.

 

دستان خسته

با گذشت زمان، لایه های بالایی پوست نازک می شوند و حاوی پروتئین های ساختاری کمتری مانند کلاژن هستند که به پوست فرم می دهند. در نتیجه ممکن است دستان شما حالت بدن، نازک تر و مستعد چین و چروک شوند. هیچ معیاری عینی برای زمانی که دست ها پیرتر به نظر می رسند وجود ندارد، اما بیشتر افراد در اواخر دهه ۳۰ و اوایل ۴۰ سالگی متوجه پیری دستان خود می شوند.

 

التهاب یا هایپرپیگمانتاسیون در امتداد قفسه سینه

بسیاری از افراد با افزایش سن دچار تغییر رنگ تکه ای بر روی سینه خود می شوند.

مشابه لکه های خورشید، این مناطق با رنگدانه های متفاوت می توانند در اثر آسیب سلول های شما در اثر قرار گرفتن در معرض آفتاب قرار بگیرند. این نوع هایپرپیگمنتیشن همیشه با افزایش سن ارتباط ندارد و می تواند در نتیجه اگزما یا سایر بیماری های پوستی باشد که به سلول های ملانین موجود در پوست آسیب می رساند. وقتی این بیماری پوستی به طور معمول ظاهر می شود، میانگین سنی وجود ندارد.

 

خشکی یا خارش پوست

خشکی یا خارش پوست (خشکی پوست) ممکن است بیشتر به دلیل این که پوست دچار کمبود آب می شود اتفاق بیافتد. در نزدیکی ۴۰ سالگی ممکن است متوجه شوید که پوست شما خشک و مستعد پوسته پوسته شدن می شود.

 

چروک یا افتادگی

با ورود به سن ۳۰ سالگی، پوست تولید کلاژن را کاهش می دهد، کلاژن پروتئینی است که به پوست فرم می دهد. با کلاژن کمتر در پوست، ایجاد چروک و افتادگی راحت تر می شود. این اتفاق ممکن است بیشتر در نواحی اطراف عضلات پر استفاده، مانند پیشانی مشاهده شود. سنی که مردم برای اولین بار متوجه چین و چروک می شوند متفاوت است و استاندارد کمی برای زمان ” پیری زودرس” وجود دارد.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *